CITEȘTI

#StayHome Creativ cu Patricia Todor-Ghițulescu

#StayHome Creativ cu Patricia Todor-Ghițulescu

Distribuie articolul:
Share

Patricia Todor-Ghițulescu, fondatoarea Inedithe (Fashion Show & Exhibition) răspunde la #StayHome Creativ, oracolul nostru contemporan dedicat creativilor.

1.Cum arată atelierul/biroul tău?

Biroul meu se află în apartamentul în care locuiesc, unde mă simt foarte bine. Îmi place să lucrez de acasă, iar locul de lucru variază, poate fi în cameră, la birou sau afară, pe terasă, unde am o 2 paleți pe care stau. Biroul este inconjurat de flori, o ramă cu fotografii și o bucată de Palo Santo căreia îi dau foc din când în când.

2. Ce ai schimbat pentru a te simţi ca la birou?

Nu am schimbat foarte multe, având în vedere că în majoritatea timpului lucram de acasă. Încerc să lucrez cât mai mult la birou, pentru că mai lucram și din pat, dar uneori ma doare spatele când fac asta.

3. Ce ai adus de la serviciu/ din atelier pentru a te simţi şi acum business?

Având în vedere că biroul era acasă, era totul aici. Dar am în plan să aduc îmbunătățiri locului unde lucrez, poate o tablă neagră pe perete, unde să îmi scriu ideile pentru a le vedea oricând.

4. Care este rutina ta acum? Cu arată înainte o zi de lucru pentru tine?

Acum încep ziua cu un smoothie,  apoi o meditație, citesc ceva și  ma apuc de treabă. Înainte nu includeam în rutina zilnică meditația și cititul. Nu meditam deloc, iar de citit îmi aduceam aminte din când în când. Înainte munceam mult și nu îmi găseam foarte des timp pentru mine, pentru meditație, pentru introspecție. Picam în plasa Nu Am Timp.

Dar acum simt ca a venit momentul pentru asta, și ma simt foarte bine făcând asta zilnic. Recomand tuturor să citească cărțile pe care le-au uitat în bibliotecă, să lucreze cu propria persoană, să descopere lucruri noi despre ei.

5. Cât de fericit este animalul tău de companie?

Rusto, motanul meu este cel mai fericit. De multe ori nu scap de el când vreau sa lucrez, merge peste laptop, agendă, se așază pe mine. Vrea să se joace o mare parte din zi, dar sunt multe momente când nu îl simt prin casă, pentru că ori iese pe geam, ori sta și se uita la porumbei sau doarme.

6. Simți că acest timp petrecut acasă te inspiră mai mult? Ce ai realizat creativ?

Încă nu a venit inspirația pentru creație, momentan m-am concentrat foarte mult pe mine și pe găsirea unui echilibru între statul acasă și evoluția personală. Am dedicat timp cititului, urmăririi de cursuri online și webminarii.

7. Site-ul unui creativ pe care îl urmăreşti constant şi vrei să il recomanzi cititorilor noştri? De ce îl urmăreşti pe acesta?

Îmi plac foarte mult creațiile vestimentare ale lui Cristian Samfira și bijuteriile Ruxandrei Papa.

8. Ce site din industria creativă ai descoperit acum, şi ti se pare că trebuia să îl descoperi mai devreme?

Am descoperit-o mai recent pe Claudia Trofimov, care se promovează pe Facebook și Instagram. Mi se pare absolut minunat modul în care pictează mătasea, cu flori și alte elemente ale naturii.

9. Ce muzeu/ galerie online urmăreşti?

Până acum nu urmăream muzee sau galerii online, dar am descoperit ca am și această alternativă. Vreau să termin de urmărit filmul  “Hermitage” creat de Axinya Gog, care este o călătorie prin State Hermitage Museum din Sankt Petersburg, Rusia. Mi se pare minunat modul în care a fost realizat, fiind filmat continuu timp de 5 ore si 20 minute. Te face să te simți de parcă tu l-ai filmat.

10. Tips and tricks de motivatie şi productivitate care dintotdeauna au funcţionat pentru tine şi funcţionează şi acum? Care sunt noile tips & tricks care te motivează să fii creativ şi pe care le-ai descoperit în ultimele 7 zile?

Sunt productivă dacă ies afară pentru măcar jumatate de oră zilnic, să mă oxigenez. Acum nu prea funcționează având în vedere că stau în casă, dar ies pe terasă să iau o gură de aer. În ultima săptămână am descoperit că meditația zilnică mă ajută să fiu creativă și productivă, cumva îmi liniștește subconștientul. Astfel pot să ma concentrez doar pe ce am de făcut, fără sa fiu distrasă de gândurile care nu au ce să caute  în mintea mea, în acel moment.

11. Care sunt melodiile happy preferate, top 3?

Tash Sultana – Jungle,  Pharell – Happy,  Justin Timberlake – Like I Love You


12. Care este plăcerea ta vinovată în materie de muzică pe care o asculţi dintotdeauna, şi care reuşeste şi acum să te motiveze?

Ocean Wisdom – Ting Dun

13. Spune-ne 3 seriale noi pe care le urmăreşti acum? Şi un serial care este guilty pleasure?

The Letter for the King, Toy Boy și aștept noul sezon The Witcher. Guilty pleasure sunt NCIS Los Angeles și Breaking Bad.

14. Ce videoclip muzical, tutorial şi/sau podcast creativ ai descoperit sau redescoperit?

Am redescoperit cursul de pe Coursera – Ignite your Everyday Creativity.

15. Ce carte ai pe noptieră? Ne poți recomanda o carte bună pentru o lectură liniștită și relaxantă?

Tocmai am terminat Secretele Succesului În Era Digitală – Dale Carnegie, o recomand, chiar dacă este o carte pe care ar trebui să o parcurgi cu o agendă și un pix, pentru a nota toate ideile importante. Dar azi am primit prin curier Cartea Înțelepciunii, scrisă de Dalai Lama, o cărțulie mică, de buzunar, care cuprinde diverse învățături despre iubire, compasiune și iertare, gândite și transmise de un budist.

16. Oferă-ne un sfat/citat/ proverb haios, insolit care te-a scos dintr-o stare stresantă.

“Am să trec și peste asta, ce va fi, va fi!”

Mi-a venit în cap ieri și m-a făcut să râd, se potrivește perfect în contextul acesta.  Este un vers dintr-o melodie mai veche a celor de la Voltaj care în vremurile pe care le trăim, îmi amintește să fiu optimistă.

PS: Scopul acestui mini-interviu este pur motivaţional și inspirațional. #StayHome & Be Creative!

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share