#StayHome Creativ cu Isabelle Vijiiac

Distribuie articolul:
Share

Isabelle Vijiiac, designer vestimentar & owner Atelier Isabelle Vijiiac, la care putem să adaugăm prietenă bună a Revistei Atelierul a răspuns la întrebările de la #StayHomeCreativ.

1.Cum arată atelierul/biroul tău?

În general masa de lucru este mereu plină de țesături, schițe, creioane si tot felul de accesorii cu care îmi place să mă joc atunci când creez un nou produs. In această perioadă mi-au lipsit cel mai mult țesăturile și rush-ul zilelor cu predări sau întâlnirile cu clientele atelierului.

2. Ce ai schimbat pentru a te simţi ca la birou?

Biroul meu a fost mai mult un canvas în primele zile din martie, am încercat să ajustez activitatea la noua situație apărută. Din păcate, izolarea totală nu a fost o soluție pentru mine, a trebuit să reiau ușor-ușor activitatea in atelier, chiar si partial. Dar, pauza a avut si părți pozitive, am readus la viața planuri si idei pe care le tot amânam din lipsă de timp.

3. Ce ai adus de la serviciu/ din atelier pentru a te simţi şi acum business?

Caietul de schiţe.

4. Care este rutina ta acum? Cum arata înainte o zi de lucru pentru tine?

Sunt un pic mai leneșă dimineața, am procrastinat in primele zile de izolare: am citit o carte pe care o tot amânam, am văzut câteva filme de pe wishlist şi un serial care m-a captivat pentru ținutele spectaculoase alese pentru personajul feminin principal. Am renunțat să mă mai uit la știri după un timp, mi se păreau mai mult nocive decat cu rol informativ. Am preferat să urmez o rutină de îngrijire mai riguroasă și să rămân optimistă că vom trece şi peste această perioadă cu bine.

5. Cât de fericit este animalul tău de companie?

Pisicile mele stau de ceva vreme la atelier şi se bucură de timpul petrecut cu mine, acolo.

6. Simți că acest timp petrecut acasă te inspiră mai mult? Ce ai realizat creativ?

Nu cred ca m-am simțit neapărat mai inspirată acasă, adică am același flow de idei indiferent de spațiul în care mă aflu. Dar am pus la punct câteva detalii pentru site-ul pe care îl tot amân, am finalizat aspectul ambalajelor – am redus consumul de plastic la minim. Și mai am câteva surprize pe care le voi dezvălui pe parcurs. Per total aș spune că a avut și părți pozitive această auto-izolare.

7. Site-ul unui creativ pe care îl urmăreşti constant şi vrei să il recomanzi cititorilor noştri? De ce îl urmăreşti pe acesta?

Nu am un site pe care să-l urmăresc constant, îmi place să caut mereu informații noi, să descopăr tot felul de lucruri din domenii diferite: modă, film, muzică, literature, istorie, cosmos etc.

8. Ce site din industria creativă ai descoperit recent, şi ti se pare că trebuia să îl descoperi mai devreme?

În perioada asta m-au pasionat câteva site-uri ce țin cursuri online de Art&Craft.

9. Ce muzeu/ galerie online urmăreşti?

Îmi place mai mult experiența fizică cand vine vorba de muzee si galerii. Deci, mai am răbdare până se redeschid.

10. Tips and tricks de motivatie şi productivitate care dintotdeauna au funcţionat pentru tine şi funcţionează şi acum? Care sunt noile tips & tricks care te motivează să fii creative şi pe care le-ai descoperit în ultimele 7 zile?

Pentru mine entuziasmul ce insoțește procesul creativ de a vedea o idee de la schiță la produsul finit îmi dă energie mereu. Pentru fiecare cred că e o experiență personală. Trebuie să descopere fiecare acea scânteie ce le dă aripi.

11. Care sunt melodiile happy preferate, top 3?

Un top 3 aleatoriu din ce am ascultat in ultima perioadă ar suna asa:

    • Blur – nu m-am putut opri la o piesă
    • Monaco – What do you want from me?
    • The Cardigans – I Need Some Fine Wine And You, You Need To Be Nicer



12. Care este plăcerea ta vinovată în materie de muzică pe care o asculţi dintotdeauna, şi care reuşeste şi acum să te motiveze?

Mi-a fost greu să fac şi un top 3, la una chiar nu mă pot opri 🙂 Am zile când ascult mix-uri din anii 90, Brit rock, muzică clasică (de obicei cand lucrez pe laptop) sau Jazz. Depinde de starea sufletească, sunt ca vremea londoneză, mereu în schimbare.

13. Spune-ne 3 seriale noi pe care le urmăreşti acum? Şi un serial care este guilty pleasure?

  • After Life
  • The Marvelous Ms. Maisel
  • Les Petits Meurtres d’Agatha Christie
  • Un serial pe care l-aș revedea oricând cu plăcere este Seinfeld

14. Ce videoclip muzical, tutorial şi/sau podcast creative ai descoperit sau redescoperit?

Dior, Designer of Dreams pe Youtube (este filmul expoziției pe care am avut norocul să o văd live anul trecut la Londra)

15. Ce carte ai pe noptieră? Ne poți recomanda o carte bună pentru o lectură liniștită și relaxantă?

Bunica mi-a zis să-ți spun că-I pare rău de Fredrik Backman

16. Oferă-ne un sfat/citat/ proverb haios, insolit care te-a scos dintr-o stare stresantă

Să nu uitați să zâmbiți, sufletul are nevoie de asta.

PS: Scopul acestui mini-interviu este pur motivaţional și inspirațional. #StayHome & Be Creative!

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share