CITEȘTI

Creative Night Talks cu conf. univ. dr. Carmen Dum...

Creative Night Talks cu conf. univ. dr. Carmen Dumitrescu

Distribuie articolul:
Share

Pe 8 octombrie 2020 seria de conferințe Creative Night Talks continuă cu conferenţiar univ.  dr. Carmen Dumitrescu la UAUIM. Detalii despre eveniment găseşti şi aici pe evenimentul de facebook.

Conferinţele online Creative Night Talks invită creativii, persoanele interesate de domeniul creativ şi nu numai să participe la o întâlnire cu  conferenţiar dr. Carmen Dumitrescu moderată live de Mihaela Ion , joi 8 octombrie 2020, de la ora 21.00 (GMT+3).

Vă recomandăm să folosiţi hashtagul #CreativeNightTalks, să urmăriți evenimentul live pe Facebook Revista Atelierul si Facebook Radio România Cultural și siteul https://www.revista-atelierul.ro/ pentru a afla informaţii despre speakerii şi programul pentru Conferinţele Creative Night Talks.

Înregistrările precedente din cadrul Creative Night Talks sunt disponibile:
– pe www.revista-atelierul.ro
– pe contul Revistei Atelierul de youtube: https://bit.ly/3gBqTFU
– pagina Revista Atelierul de facebook: https://www.facebook.com/revista.atelierul

Carmen Dumitrescu
După ce a studiat la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza (Sectia Ambientală) a făcut Arhitectura la Ion Mincu în București.
Au urmat câțiva ani de lucru în proiectare, apoi a revenit în Universitatea de Arhitectură și Urbanism, ca asistent la departamentul de Studiul Formei și Design – azi are funcția de conferențiar în același departament al Facultății de Arhitectură de Interior. A mai făcut și 2 cursuri postuniversitare la Lyon, în Franta (“Etude de la forme” și “Management du design”). Experiența studiilor din Franța și apoi a multor alte proiecte și schimburi universitare a alimentat un interes mereu mai mare pentru identitatea culturală, conexiuni și colaborări între domenii profesionale diferite, pentru problemele civilizației contemporane și posibilele soluții sustenabile de rezolvare.
Revenită în România a făcut un doctorat în arhitectură cu titlul “Comunicare și identitate în arhitectură, arhitectură de interior și design”. A creat și coordonat un Master (postuniversitar de 2 ani) de “Materiale și tehnologii noi în arhitectură și design”.
Este foarte interesată de relația între design și noile tehnologii, de creativitate și inovație, de modul în care putem să construim în mod responsabil un viitor in care civilizația umană și mediul natural să fie într-o relație de echilibru.
În paralel cu activitatea didactică a făcut și proiecte de arhitectură, arhitectură de interior și design, a participat la concursuri de arhitectură și design (mai ales de mobilier). Consideră că a avut privilegiul (și norocul) de a face ce îi place, de la proiectare la învățământ și cercetare. Deschiderea către nou și dragul de oameni a găsit aplicația perfectă în lucrul cu studenții – e pasionată de meseria de dascăl și spune că asta o ajută să “crească” în continuare.
A găsit formule de adaptare și la noile condiții de lucru generate de pandemie și consideră că aceasta ne provoacă la resetarea pe mai multe planuri, că este necesar aportul creativ al arhitecților și designerilor nu doar la soluționarea nevoilor urgente de distanțare și igienizare ci și la reinventarea modului în care locuim, relaționăm și ne raportăm la natură.

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă amplă în cadrul industriei creative şi culturale româneşti. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris. Activează în diferite galerii de artă internaţionale în calitate de curator. https://mihaelaion.com/

Creative Night Talks este un proiect semnat Revista Atelierul.

Parteneri media: AGERPRES, The Institute, Radio Romania Cultural, Magmob, Modernism.ro, IQADS, Feeder.ro, Munteanu, PRwave, Bookblog, Iqool, Design Events.

Comentarii

Revista Atelierul: platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale, naţionale şi internaţionale. Cu un număr de peste 9 milioane de cititori, din 2010 am publicat peste 3080 de articole, promovăm peste 1.500 de artişti și designeri de produs, şi suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share