CITEȘTI

Ep. 51 Aleg să port produse made in Ro: Corina Mar...

Ep. 51 Aleg să port produse made in Ro: Corina Marină

Distribuie articolul:
Share

Corina Marină – ceramist cu normă întreagă, a răspuns provocării noastre de a ne menţiona de ce alege alege să poarte & să achiziţioneze produse made in Ro.

Prenume, nume: Corina Marină

Detalii despre tine: Am absolvit Liceul de Artă ,,Sabin Drăgoi” Arad, specializarea design. După absolvirea liceului, am ales să îmi lărgesc cunoștințele artistice, tot prin design. Drept urmare, am continuat studiile la Facultatea de Arte și Design Timișoara, specializarea design ambiental. În ultimul an de facultate, am început să conștientizez din ce în ce mai mult realitatea digitalizării în domeniul artelor, în special în designul ambiental. Nedorind să îmi construiesc cariera într-o lume digitală, m-am îndepărtat de ecranul calculatoarelor și am ales să mă redirecționez înspre o artă fizică, tangibilă, prin care pot crea și modela cu propriile mâini rezultatul final. Acest nou drum, m-a condus înspre un master în ceramică, pe care l-am absolvit în 2017 la Facultatea de Arte și Design Timișoara. După terminarea facultății mi-am amenajat un mic atelier în Arad, iar de atunci ceramica a devenit ocupația mea preferată.

 

Meseria de bază : ceramist

Designerii/creativii preferaţi: Oana Stoian ( Nairafee), Attila Bajko, Joined by Fire, Alexandra Radu, Daniela Cățoi, Ceramiceanu, Mura, Mădălina Andronic, Irina Neacșu.

Aleg să port/ achiziţionez produse made in Ro pentru că: Sunt unice și deosebite, conferă  autenticitate, sunt făcute cu pasiune, sunt forme de artă prin care creatorii aduc fumusețe și bucurie în lume. Artiștii își imprimă o parte din suflet și din personalitate atunci când realizează produse unicat, astfel ele devin atât de speciale. Suntem o comunitate și este bine să ne sunsținem între noi. Pentru mine a fost o senzație minunată când la diverse evenimente cu specific am avut ocazia să întâlnesc și să cunosc artiști pe care îi urmăream și îi apreciam, dar până atunci doar în mediul online. În ultimul timp am o perioadă în care port  mai mult accesorii realizate de mine, dar în același timp apreciez și alți creatori și abia aștept să le descopăr noile creații.

*Fotografiile sunt din arhiva personală.

Articol editat de Daniela Balea.

Comentarii

Revista Atelierul: platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale, naţionale şi internaţionale. Cu un număr de peste 9 milioane de cititori, din 2010 am publicat peste 3080 de articole, promovăm peste 1.500 de artişti și designeri de produs, şi suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share