CITEȘTI

Peste 30,000 de vizitatori la Zain – Festiva...

Peste 30,000 de vizitatori la Zain – Festivalul de creativitate de la Cluj

Distribuie articolul:
Share

Cea de a 5-a ediție a Festivalului de creativitate ZAIN de la Cluj, desfășurată în perioada 29 septembrie – 2 octombrie a fost cea mai amplă, cu peste 30,000 de vizitatori, în cele 3 locații principale (Piața Unirii, Casa TIFF și fosta Casă Municipală de Cultură) și în cele 27 de community events.

Un final de săptămână efervescent, în care Clujul a respirat design și creativitate prin toți porii, dirijat de motto-ul “The Future of Work”. Au fost prezentări și expoziții din mai multe domenii ale industriei creative: producție și design de mobilier, fashion design, design de accesorii, ilustrație, graphic design, aplicații interactive și lighting design, reconstituind traseul de la lucrul manual la produsul digital, cu accente pe inovație, meșteșug și tehnologie.

Expoziția centrală din Piața Unirii, cu 8 instalații curatoriate, apatinând unor designeri și artiști emergenți: Ami Amalia x Adela Marius (E.PRETEXT) /  Monom (Georgiana Ciceo) x Alexandra Mihali / Lucian Broscățean X Agnes Keszeg x Mihai Plătică / Vilegiatura (Andreea Bogdan și Florina Dascăl) x Diana Papuc / Arboritm x Anda Gheorghe / Askia / co/rizom – Alina Șerban, Andrei Georgescu și Nadja Zerunian / Alexandru Nimurad.

Evenimentele conexe ZAIN: shop-ul efemer ZAIN de la fosta Casă Municipală de Cultură Cluj, cu EPretext pop up, Narativo, ALSENA & Smash Studio/ Small Talks – talk-uri publice pe subiecte legate de creativitate și tehnologie, la Meron Roastery / Conferințele organizate de Centrul Cultural Clujean / expoziția Culturepreneurs, la Casa Municipală de Cultură / Iarmaroc la Casa TIFF, cu Meșteșug (în) Contemporan, un melanj de gourmet, de filme documentare, de obiecte de uz zilnic și de artă contemporană, realizate de meșteșugari, designeri și artiști, numitorul comun fiind sustenabilitatea. Cu Dia Buga art lightning și alți designeri români.

Community Events – Open Doors la Tito Atelier/ Circular & Studio YANA, Vilegiatura x Chic Utility Open Studio/ Slow Design Collective la Andra Handaric Studio/ Beni Pop X Eggcetera: Food, Design and Brand Strategy/ Performance dans contemporan Sculpting Space/ MONOM Open Studio/ Velements upcycling workshop & Adrian Vele/ Hairgonomy Doors Open/ Vernisaj CHROMATIC TETRACHORD (VARIABLE GEOMETRY) cu Radu Comsa la Lunet Unirea Open Studios/  SMASH STUDIO – A.I Tools In The Graphic Design Process Talk/ … și multe altele.

Le mulțumim tuturor celor care au făcut posibil Zain 2022:

  • Celor care ne-au susținut – UniCredit Bank România și finanțat: Uniunea Europeană, Urban Innovative Actions (UIA) și Primăria Municipiului Cluj-Napoca.
  • Partenerilor: IARMAROC.com, Mushu_roi, Bârlog Berărie Artizanală, Da Pino – băcănie și gastronomie italiană, VISUIN – nut (a) house, MERON – Home of Coffee şi Tepaso.
  • Partenerilor media: igloo, G4media, Modernism, The Woman şi Revista Atelierul. Promovat de KISS FM.

Ediția ZAIN Expressions 2002, “The Future of WorK” a fost parte din proiectul Cluj Future of Work finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Urban Innovative Actions.
Cluj The Future of Work, un proiect inițiat de Divizia de Inovare Urbană din Cluj-Napoca, creată de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Centrul de Inovare și Imaginație Civică din Primăria Cluj-Napoca.

Cluj Future of Work este realizat în co-management de către Municipiul Cluj-Napoca și Centrul Cultural Clujean, într-un consorțiu cu alte opt organizații locale: Zona Metropolitană Cluj, Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Cluster Mobilier Transilvan (Transylvanian Furniture Cluster), Cluj IT Cluster, Transilvania IT Cluster, TIFF, Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca / UAD și ZAIN – Design.

Vă invităm să urmăriți ediția 2022 Zain în albumele și filmele de pe contul de Instagram @zain.expressions.

Ne revedem în 2024!

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share