CITEȘTI

Ep. 53 Aleg produse made in Ro: Raisa Beicu

Ep. 53 Aleg produse made in Ro: Raisa Beicu

Distribuie articolul:
Share

Continuăm rubrica Aleg produse made in Ro şi invitată la această ediţie este Raisa Beicu, om de marketing şi comunicare & jurnalistă. Sigur răspunsurile ei, dar mai ales fotografiile vă vor inspira să achiziţionaţi şi voi, produse made in Ro.

Prenume, nume: Raisa Beicu

Raisa poartă o creaţie realizată la o croitoreasa

Detalii despre tine: Sunt o fată din Moldova cu multe pasiuni și zeci de întrebări pe zi. Am o colecție mare de inele, iubesc poezia, hotelurile, artiștii contemporani și muzeele, de unde și ideea de #NicioDuminicaFaraMuzeu. Port mult negru, deși culoarea mea preferată este turcoaz. Ascult multă muzică, deși îmi ascult și liniștea zile la rând. Dacă nu aș avea presiuni obiective, cel mai probabil aș renunța total la viața din București și m-aș muta într-un sat din România sau într-o regiune apropiată de Viena, unde aș putea scrie, citi, iubi, găti și limpezi gânduri. Sunt un om extrem de fragil și sensibil, dar când viața devine dură, mă pietrific până când terenul redevine suficient de stabil pentru a-mi putea susține sensibilitatea și fragilitatea.

Meseria de bază: om de Marketing & Comunicare; jurnalist.

 

Designerii/creativii preferaţi: Când vorbim despre România, admir și port designeri precum Ioana Ciolacu, Alexandra Veron, Rhea Costa, Oana Lupaș (BOL), Larisa Dragna, Future Planet of Style, Undress.

În plus, sunt o fană a croitoriei. Am o croitoreasă în Bacău, orașul în care m-am născut, și îmi lucrez acolo anumite ținute, cum ar fi costumele office. Îmi place mult procesul, chiar dacă este cronofag. Hainele sunt cu adevărat unicate, totul croit fix pe dimeniunile tale și iubesc atenția asupra ta: alături de croitoreasă poți finisa fiecare detaliu. Croitoria mi se pare un soi de psihologie a modei. Port și multă bijuterie contemporană, însă acolo de obicei cumpăr din buticuri sau târguri din Austria, Italia sau alte țări prin care ajung. Local, cumpăr destul de des de la Monom, Moogu sau Bon Bijou.

 

Sport mă îmbrac rar, dar când o fac primele alegeri sunt spre Adidas și Moncler.

Internațional, sunt un mare fan Relax Garden – un butic japonez splendid pe care îl găsiți în Londra, Viena și Tokyo. Eu îl frecventez pe cel din Viena, mare iubire a fost cu această descoperire vestimentară. Trec pe la ei de fiecare data când merg în Viena – și merg des acolo. Un alt brand de care sunt foarte legată este Ralph Lauren. Eram în Londra cu iubitul meu de-atunci și purtam o rochie Ralph Lauren când am primit o veste fantastică. Îmi amintesc textura acelei rochii și senzația îmbrățișării pe care am simțit-o pe piele. Asociez Ralph Lauren cu iubirea și tandrețea. În fond, hainele devin haine preferate atunci când îmbracă oameni fericiți.

Raisa poartă Ioana Ciolacu

Raisa poartă Relax Garden

Aleg să port/ achiziţionez produse made in Ro pentru că: Trăiesc în România. Mi se pare firesc să susțin și piața locală, însă nu mi-am făcut o fixație din asta. Îmi comand și internațional, însă am câțiva designeri locali pe care îi cunosc și personal și de care m-am atașat mult. Îmi plac ei, ca oameni, la nivel personal, și îmi place și viziunea lor artistică. Prin urmare, a venit natural să îmi doresc să îi port și să îi recomand.

Fotografii au fost trimise de Raisa Beicu, din arhiva ei personală.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share