CITEȘTI

Artistul Ortaku susține un atelier de stencil

Artistul Ortaku susține un atelier de stencil

Distribuie articolul:
Share

Proiectul BSBSA debutează cu un captivant atelier de stencil condus de artistul Ortaku. Acest eveniment marchează primul dintr-o serie de eforturi artistice transformatoare în cadrul proiectului BSBSA, care vizează transformarea spațiilor publice prin creativitate și implicarea comunității.

Detalii despre atelier:

  • Gazdă: Ortaku, un expert în domeniul street art, renumit pentru lucrările sale captivante realizate cu ajutorul stencilurilor
  • Loc de desfășurare: Lente, strada Dionisie Lupu nr. 78, București
  • Data și ora: 27 ianuarie 2024, 14:00-18:00
  • Cost: gratuit
  • Vârsta minima: 16+
  • Înregistrează-te aici: https://bsbsa.org/workshops

Acest atelier practic invită participanții cu orice pregătire artistică să pătrundă în lumea fascinantă a artei stencilului. Ortaku, celebru pentru piesele sale de street art evocatoare care marchează diverse peisaje urbane, îi va ghida pe participanți prin complexitatea realizării de stenciluri, oferind informații despre tehnică, dezvoltarea de concepte și puterea expresiei artistice în transformarea spațiilor publice. Acest eveniment susține misiunea proiectului BSBSA de a umaniza spațiile publice din Bulgaria, România și Serbia prin artă. Atelierul de stencil realizat de Ortaku va fi o experiență captivantă și interactivă, care le va permite participanților să învețe cum să contribuie la transformarea orașului lor într-un mod artistic și plin de semnificație. Participanții se pot aștepta să se imerseze într-o atmosferă plină de inspirație, creativitate și o pasiune comună pentru redefinirea spațiilor publice. Atelierul are loc în sufrageria urbană și galeria de artă Lente, durează 4 ore și poate găzdui 10-15 participanți, urmărind să încurajeze expresiile individuale, să faciliteze dialogul și realizarea unui stencil aplicat cu spray pe hârtie format A2. Ortaku va povesti despre street art și graffiti în general, cu accent pe stenciluri. Vei învăța să decupezi și să experimentezi cu forme și culori suprapuse. Toate materialele necesare sunt incluse (markere, hârtii A2 și A3, spray-uri, cutter, mănuși și mască).

 

Vino alături de noi pentru o zi de explorare artistică și de celebrare a comunității. Notă: Participarea la atelier necesită o înregistrare prealabilă având în vedere disponibilitatea limitată. Urmărește activitățile proiectului pe bsbsa.org, instagram, facebook sau youtube.

Proiectul Small Scale Cooperation Creative Europe 101131802 – BSBSA este cofinanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene, în cadrul apelului pentru proiecte CREA-CULT-2023-COOP. Partenerii din cadrul consorțiului de proiect sunt Udruzenje Gradjana Kruna din Republica Serbia, Mnogo Deinosti Enterprice din Bulgaria, iar coordonatorul proiectului este Save or Cancel production SRL din România. Acest text reflectă doar punctul de vedere al autorului (autorilor), iar Comisia Europeană nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în el.

Parteneri: Biblioteca Metropolitană București, Lente, Romexpo

Parteneri media: Igloo, IQads, La pas prin Brașov, Litera 9, Modernism.ro, Munteanu, Revista Atelierul, Revista Golan, The Institute, Romania Pozitivă, Zeppelin

About the BSBSA Project: The BSBSA project is a collaborative endeavour uniting artists and communities across Bulgaria, Serbia, and Romania to reimagine and regenerate public spaces through diverse artistic interventions, workshops, and exhibitions.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share