Un copac cu flori

Distribuie articolul:
Share

Cu siguranță știți cântecul lui Hrușcă: Un copac cu flori. Acesta e: e copacul nostru înflorit … pe peretele din camera fetiței mele. Noi am văzut un copac cu niște flori uriașe și fantastice într-o carte de balet. Fetiței mele i-a placut extraordinar de mult și și-a dorit să îl aibă pe perete. Nu e greu de făcut și nici nu trebuie mult talent, deoarece tehnica de bază e decupajul. Un foarfece și două mânuțe sunt suficiente să te ajute să muți copacul înflorit din imaginația ta direct pe peretele din camera copilului.

Materiale: coli de spumă colorată, o coală de pâslă verde, stickers în formă de flori, pom-pom, carioci strălucitoare, lipici, bandă dublu adezivă

Etape:

1. Din pâsla colorată decupează flori și frunze. Pentru că e un copac fantastic, florile pot fi diferit colorate și de forme variate.

2. În mijlocul fiecărei flori poți să lipești un pom-pom. Sau roagă-l pe prichindelul tău să decoreze floarea folosind carioci strălucitoare. Lasă florile să se usuce bine înainte de a le lipi pe perete.

3. Din fetru taie o tulpină și câteva rămurele. Tulpina copacului nostru are 30cm lungime și 10cm lățime. Întreg copacul nostru are o lungime de 70cm.

4. Asemeni florilor, și frunzele se pot decora. Fetița mea le-a făcut puncte și liniuțe cu carioca verde strălucitoare.

5. După ce ai toate piesele, poți începe să asamblezi copacul. Lipești, rând pe rând, cu bandă dublu adezivă, pe perete, tulpina, apoi florile și frunzele. Orientează-te să ai o coroană mare și rotundă sau ușor ovală. Potrivește rămurelele în spațiile goale. Pentru a varia formele și texturile, noi am adăugat și stickers în formă de flori. La sfărșit taie din pâslă verde iarba și lipește-o în așa fel încât să acopere partea de jos a copacului.

Poți încerca deasemenea un copac cu cireșe sau cu mere. Tehnica e aceeași, pașii sunt identici, doar că în loc de flori poți lipi mere sau cireșe. Totul e să faci un copac cât mai mare, să pară bogat, încărcat și … ca din poveste.

Spor la lucru.

Ema

http://ema-decorations.blogspot.com/

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Amy

    21 iunie

    Am inteles. Deja imi sclipeau ochii la gandul ca pot lipi pe peretii mei asemenea frumuseti. Fetrul si foile gumate au culori puternice, iar daca nu esti un pictor prea bun, asta ar fi fost alternativa ideala.

    • Cred ca poti incerca si varianta de a le lipi peo coala transparenta de plastic (asemanatoare fetelor de masa, dar transparenta). In felul acesta ai numai 4 puncte de prins pe perete.

  2. Amy

    21 iunie

    Superb!
    Ai avut curaj sa lipesti pe perete cu banda dublu adeziva? Ma gandesc cu groaza la momentul cand trebuie curatati peretii. 🙂

    • Ema

      21 iunie

      Multumesc. Dar cu lipitul nu e chiar asa. Nu stiu daca exista banda adeziva care se lipeste mai bine sau mai putin bine, dar a noastra e destul de inofensiva. Iar peretii nostri sunt vopsiti cu … vopsea, nu cu var, nu cu var lavabil. Curatatul nu e greu.

  3. Rux

    20 iunie

    De poveste!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share