Gabrijela Turturea: experimente contemporane

Distribuie articolul:
Share

Pe Gabrijela Turturea am cunoscut-o la Scoala Atelierul pentru antreprenori creativi, şi am rămas plăcut impresionante de lucrările ei de artă. De abia aşteptăm să vedem noile ei proiecte contemporane.

Sunt un artist plastic din generația ”1999”, având specializarea în domeniul Artelor textile cu titlul: ” Experimente și transpuneri în Artele decorative”. Materialul preferat de mine este hârtia, iar formele în care o folosesc sunt multiple, pornind de la topirea și țeserea cu hârtie igienică, trecând prin hârtia reciclabilă de carton, ajungând chiar și la hârtia japoneză.

Pentru urzeala de țesut folosesc în general sfoara subțire de cânepă, și în situații speciale sisteme de rezistență maximă precum odgonul de vapor.

Tehnica pe care o prefer este ”haute lisse”, procedeu de la care am pornit pe baza unor multiple experimente o serie întreagă de tehnici proprii.

Rezultatul tuturor acestor lucruri s-a concretizat până în prezent, în lucrări de forme și mărimi diferite : miniaturi textile, tapiserii, vaze, măști, costume de teatru și accesorii, ajungând în cazul extrem la producerea unei tapiserii de o tonă și jumătate.

 

Comentarii

Share