CITEȘTI

De la pasiunea pentru bijuterii la Margele.ro

De la pasiunea pentru bijuterii la Margele.ro

Distribuie articolul:
Share

Povestile frumoase încep întotdeauna cu “A fost odată…” Astăzi, în introducerea interviului nostru începem la fel, prin a spune că a fost o dată o clipă de inspirație. Pentru Krisztina, o adevarată pasionată de creații handmade, această clipă de inspirație s-a transformat în unul din cele mai îndrăgite magazine online pentru iubitorii de mărgele, pietre semiprețioase și accesorii bijuterii, anume Margele.ro

Pasiunea Krisztinei pentru creații de mână s-a materializat într-o platformă care se bucură de mult succes printre artizanii din România. Acesta poate fi considerat punctul de căpătâi pentru oricine dorește să înceapă să confecționeze singur bijuterii. Magazinul oferă toate cele necesare celor ce vor să creeze ceva unic prin puterea priceperii lor. Dacă până acum nu știai că îți poti face singură bijuteriile, intră de îndată pe margele.ro și descoperă o lume nouă, minunată.

Salut Krisztina, te rog să ne faci o introducere în această lume a creatorilor de bijuterii

Când afli despre acest nou univers te învăluie o senzație de satisfacție. Pentru foarte mulți, crearea bijuteriilor devine un hobby și un mod de relaxare. Pe măsură ce aprofundezi acest tărâm necunoscut începi să nu mai fi atât de interesat de cotidian și de toate scandalurile omniprezente în media. Te preocupă doar creațiile tale și cum ai putea face ceva mai deosebit.

Multă lume mi-a mărturisit că se simte foarte bine atunci când lucrează cu bijuteriile. Vor să încerce modele noi, tipuri noi de mărgele și diferite feluri în care să le împletească. E minunat să ai așa o preocupare. E probabil cel mai bun mod prin care să scapi de stres. Faptul că din mainile tale poate să iasa ceva atât de minunat îți dă o satsfacție grozavă.

Spune-mi cum a luat naștere margele.ro

 

Totul a început în momentul în care trebuia să îmi aleg rochia de mireasă. Urma să mă căsătoresc cu bărbatul viselor mele și voiam să adaug ceva deosebit acelei zile. Mi-am zis că ar fi grozav să adaug puțină personalitate rochieri. În mintea mea simțeam că trebuie să înfrumusețez mai mult ținuta de mireasă. În una din zile mi s-a ivit ideea să îmi fac o brățară specială pe care să o port la nuntă. De acolo am zis că aș putea face și un colier. Chiar și o bentiță în păr. Pe urmă m-am uitat atent la rochie și mi-am inchipuit-o cu câteva mărgele cusute pe ea.

Am început să mă interesez cum aș putea să realizez ceea ce îmi doream. Știam că se putea face. Văzusem pe internet creații ale unor fete și erau deosebit de frumoase. Nu știam însă de unde să încep.

După cam o lună de cercetări, a început să mi se contureze o imagine mai clară. Am aflat care sunt principalele fabrici care produc mărgele. Am citit istoricul acestora și m-am documentat despre diferitele tipuri de mărgele, pietre semipretioase și accesorii pentru bijuterii care există pe piață. Pe urmă am învățat metodele de bază pentru crearea bijuteriilor. Încet-încet am reușit să fac primele mele bijuterii de care am fost foarte mulțumită.

Într-una din zile stăteam de vorbă cu viitorul meu soț și i-am povestit despre mărgele și despre cum aș putea să îmi fac eu propriile bijuterii. I-am spus că vreau să îmi pregătesc ceva pentru nuntă, dar că nu eram mulțumită de produsele ce le găseam pe internet. Țin minte că mi-a răspuns senin: “Nu-i nimic, facem noi un magazin în care poți comercializa tot ceea îți dorești.”. El terminase matematică-informatică și ca hobby se ocupa de design web. Mi-a povestit ce ar trebui să facem, cum funcționează și de ce avem nevoie. După o jumătate de an de pregătiri am reușit să lansăm magazinul.

Care au fost încercările peste care a trebuit să treci?

Primele încercări ce au venit peste mine au constat în găsirea unui nume potrivit pentru magazin. Am stabilit că se va numi ZânaMărgeluță. Acesta a fost primul nume de domeniu sub care am lucrat. În 2017 am hotărât să luăm margele.ro. Am vrut să oferim o nouă interfață clienților nostri cu o mai bună navigare. Magazinul e optimizat pentru ultimele tehnologii web.

În acest domeniu e foarte important să ai spre vânzare produse de calitate. M-am ocupat incontinuu de găsirea celor mai buni distribuitori și negocierea prețurilor cu aceștia. În plus, la fiecare comandă fac o verificare a calității pentru că livrăm clienților doar cele mai bune produse.

Au fost desigur și probleme de ordin logistic. Mi-am schimbat întregul program cu care eram obișnuită până atunci. Intervenise magazinul online de care trebuia să mă preocup și acesta îți răpește foarte mult timp.

O altă preocupare frecventă a mea a fost să aduc mereu produse noi. Clienții au nevoie de noutăți pentru a putea crea lucruri noi. Moda în designul de bijuterii e la fel de schimbătoare ca moda la Milano.

Care a fost reacția clienților cu privire la margele.ro

Încă din prima săptămână de la lansare am primit aprecieri pozitive. Clienții au fost foarte bucuroși pentru că în magazinul meu găseau produse noi. În plus, eu ocupându-mă doar de magazin, aveam timp să discut cu ei la telefon și să ii consiliez. La cerere aduceam produse speciale pentru creațiile lor. Mulți dintre clienți făceau comenzile telefonic și asta i-a bucurat foarte mult.

Piața mărgelelor și a accesoriilor de bijuterii este una foarte mare. Suntem mulți cei care activăm în acest domeniu al comerțului online de mărgele, iar cel mai important este cum ajungi la potențialul cumpărător. Eu am abordat, de la bun început, o metodă de vânzare personală: cei care ajung la noi pleacă, să spun așa, nu doar cu un pumn de accesorii și mărgele, ci și cu o parte din cunoștințele pe care le dăm mai departe.

Cine caută mărgele online

Femeile sunt principalii clienți ai platformelor online de accesorii pentru bijuterii, însă nu numai. Printre  cumpărători se regăsesc persoane pasionate, care își umplu timpul liber confecionând bijuterii, dar sunt și foarte mulți artizani care vând, la rândul lor, bijuterii realizate de ei.

Din orice categorie ar face parte, toți au un lucru comun: le plac bijuteriile și…sunt îndemânatici.

Îmi place să lucrez de mână, este un sentiment extraordinar când vezi că iese ceva frumos făcut de tine. Îmi place să port bijuterii, dar mai mult îmi face plăcere să le dăruiesc, să transmit energia mea pozitivă celor care le poartă

În pas cu tendința

Atunci când te ocupi de vânzarea online a bijuteriilor sau a accesoriilor, nu este destul să fii un simplu comerciant. Pe lângă cunoștințele de marketing online, pe care noi le-am dobândit în timp, ești mereu conectat la tendințele din lumea bijuteriilor. De la brățările shamballa, foarte la modă în anii trecuți (2012-2013), la brățările cu charmuri și cele cu șnururi, până la cele confecționate cu mărgele japoneze – toho și miyuki – purtate frecvent în această perioadă, fiecare tendință are farmecul ei.

“Miyuki sunt mărgele japoneze cilindrice, foarte apreciate. Au o formă perfectă, ceea ce le face foarte dorite de artizani, pentru că țesătura este netedă, perfectă. Ca și tehnică de realizare, e nevoie de un război de țesut, firele așezate paralel, după care, cu un ac și o ață foarte subțiri, coși mărgelele. Sunt multe tipare pe care le poți respecta, te poți apoi juca foarte mult, iar formele sunt, în final, minunate. Sunt foarte asemănătoare cu zgărzile tradiționale românești, foarte colorate”, explică aceasta.

Ce găsiți pe Margele.ro

Noi  am creat, pentru oricine dorește să învețe tainele confecționării bijuteriilor, un Kit pentru Începători, ce poate fi cumpărat și descărcat de pe platforma online. Cu ajutorul acestuia, înveți tehnicile de bază ale mărgelitului , plus primești la pachet 14 modele de bijuterii.

Apoi, platforma este foarte bine organizată și găsești aici de la accesorii de argint, placate cu argint, până la perle, mărgele Pandora, de nisip, Cehia, Miyuki, Toho, pandative sau unelte de confecționat bijuterii.

Toate produsele sunt atent selectate, astfel încât fiecare client să primească cele mai bune produse. Distribuția se realizează prin postă – coletele cu valoare de peste 70 de lei au transport gratuit -, sau prin curier. La ridicarea coletului personal, transportul este, de asemenea, gratuit. Pentru plăţile cu cardul online se oferă un discount de 5 lei

 

Comentarii

Revista Atelierul: platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale, naţionale şi internaţionale. Cu un număr de peste 9 milioane de cititori, din 2010 am publicat peste 3080 de articole, promovăm peste 1.500 de artişti și designeri de produs, şi suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share