Guzel Bakeeva și bijuteriile sale fabuloase

Distribuie articolul:
Share

Dacă ai văzut cel puțin o bijuterie lucrată de artista de origine rusă Guzel Bakeeva ești impresionat iremediabil.

271143_110647735695348_6000114_nSunt Rucsi, și astăzi vizităm puțin atelierul artistei pentru un plus de inspirație 🙂

Având studii în domeniul designului, dar și o atracție puternică pentru tehnica beading, Guzel Bakeeva, a început să lucreze bijuterii și accesorii fashion în 2007, care au dus-o pe culmile celebrității în domeniul handmade pe plan mondial. Începând din 2009, a participat cu cele mai bune bijuterii ale sale la concursuri internaționale din Japonia, Londra, SUA și Rusia, unde de fiecare dată a ajuns în finală, la multe concursuri beading clasându-se pe primul loc.

Artista spune că îi place să creeze forme și modele fantastice, lucrează totul manual indiferent de cât timp îi ia să termine un colier, pentru ea rezultatul final fiind tot ceea ce contează.

Când încep să lucrez la un proiect, nu fac economie de materiale. Nu cred în economisire. Folosesc din belșug toate acele materiale pe care le consider necesare în crearea produsului respectiv, de aceea, o parte din lucrările mele sunt foarte scumpe, iar altele accesibile.

Combină pentru un efect deosebit mărgelele japoneze cu cristalele Swarovski, folosind mărimi și culori diferite, cu pietre rare, pietre semi-prețioase, perle, pietre naturale, dantelă, mătase și mărgele placate cu aur de 24k.

Spune că aceste combinații au un efect revigorant, puternic și intens asupra bijuteriei finale.

Bijuteria preferată din portofoliul său este colierul Cirque du Soleil.

cirque du soleil

Nu se plafonează adoptând un singur stil în designul de bijuterie. Îi putem regăsi accesoriile în exemplificarea stilurilor: egiptean, precolumbian, nomad, oriental, victorian, dar dintre toate acestea, stilul imperial este însuși definiția lucrărilor sale. Părerea mea 🙂

Dacă vrei să urmărești activitatea mea și în afara Revistei Atelierul, aici este site-ul meu.

 

Comentarii
No Responses
Share